Een winkelfunctie heeft de gebruiksfunctie voor het verhandelen van materialen, goederen of diensten. Voorbeelden van gebouwen met een winkelfunctie zijn winkelcentra, supermarkten en warenhuizen. 

Risico's

Dat een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van grote waarde zijn blijkt ook weer uit dit artikel. Indien er in dit winkelcentrum geen rookmelders waren geweest en het pand niet voorzien was van rook-warmte afvoer dan had het hele pand vermoedelijk afgebrand.  

Bewakingsomvang

De bewakingsomvang van een gebouw met winkelfunctie is ook weer afhankelijk van de grootte en hoogte van het pand. Wanneer er bijvoorbeeld een winkelcentrum van meer dan 10.000. m2 moet worden voorzien van branddetectie en ontruimen dan is er een volledige bewaking vereist. Een supermarkt die kleiner is dan 1000 m2 kan daarentegen weer voorzien worden van niet-automatische bewaking. 
Bekijk hier de eisen die gelden voor een gebouw met winkelfunctie.

Neem contact op

Heeft u advies nodig op het gebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties met betrekking tot een gebouw met winkelfunctie? Neem dan contact op met één van onze experts op dit gebied en zij voorzien u van alle belangrijke informatie omtrent branddetectie en ontruiming.

 

Guido Verweij - Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Guido Verweij Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Projecten

Alle projecten

Projecten hebben wij binnen de Dutch Fire Safety groep in verschillende branches een aantal willen wij er uitlichten die we de afgelopen periode hebben mogen realiseren.

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.