In een hotel of logiesgebouw verblijven gasten die onbekend zijn met het gebouw en daar een korte periode verblijven. 

Het risico

Doordat personen die in een hotel verblijven vaak onbekend zijn in het gebouw en er relatief veel personen verblijven, vormt deze combinatie een risico voor de hotelgasten.

Bouwbesluit

Vanuit het Bouwbesluit zijn er aan logiesgebouwen eisen gesteld aan de brandbeveiliging. In de meeste gevallen betreft dit een branddetectie met een volledige bewakingsomvang.  Dit betekent dat er in alle ruimten een automatische melder geïnstalleerd is.  Tevens stelt het Bouwbesluit eisen aan de ontruiming. Deze kennen we in twee vormen:  Type B ( slow-whoop) en Type A (gesproken woord). Afhankelijk van de grootte van het pand zal deze eis worden bepaald. Het voordeel van Type A (gesproken woord) is dat er naast een slow-whoop signaal ook een gesproken woord hoorbaar is.
Bekijk hier welke eisen er gesteld worden aan een gebouw met logiesfunctie.

Interne organisatie

Gezien het risico van veel gasten in een relatieve onbekende omgeving,  is het belang van een interne organisatie zeer hoog. Een ontruimingsplan maakt onderdeel uit van de vergunning en zal tijdens de oplevering een onderdeel zijn van de inspectie.

Neem contact op

Heeft u advies nodig op het gebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties met betrekking tot een gebouw met logiesfunctie? Neem dan contact op met één van onze experts op dit gebied en zij voorzien u van alle belangrijke informatie omtrent branddetectie.

Henk Kattestaart - Directeur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Henk Kattestaart Directeur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Projecten

Alle projecten

Projecten hebben wij binnen de Dutch Fire Safety groep in verschillende branches een aantal willen wij er uitlichten die we de afgelopen periode hebben mogen realiseren.

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.