In een hotel of logiesgebouw verblijven gasten die onbekend zijn in het gebouw en daar een korte periode verblijven. 

Het risico:

Doordat personen welke in een hotel verblijven vaak onbekend zijn in het gebouw en er relatief veel personen verblijven, vormt deze combinatie een risico voor de hotelgasten.

Bouwbesluit:

Vanuit het Bouwbesluit zijn er aan logiesgebouwen eisen gesteld voor de brandbeveiliging. In de meeste gevallen betreft dit een branddetectie met een volledige bewakingsomvang.  Dit betekend dat er in alle ruimten een automatische melder geïnstallaeerd is.  Tevens stelt het Bouwbesluit eisen aan de ontruiming. Deze kennen we in twee vormen:  Type B ( slow-whoop) en Type A (gesproken woord). Afhankelijk van de grootte van het pand zal deze eis worden bepaald. Het voordeel van Type A (gesproken woord) is dat er naast een slow-whoop signaal ook een gesproken woord hoorbaar is.

Interne organisatie:

Gezien het risico van veel gasten in een relatieve onbekende omgeving,  is het belang van een interne organisatie zeer hoog. Een ontruimingsplan maakt onderdeel uit van de vergunning en zal tijdens de oplevering een onderdeel zijn van de inspectie.

Neem contact op

Wilt u meer informatie aanvragen of heeft u hulp nodig? Neem gerust contact op. Wij komen graag eens bij u langs!

John Kuijvenhoven - Commercieel Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u.

John Kuijvenhoven Commercieel Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Projecten

Alle projecten

Projecten hebben wij binnen de Dutch Fire Safety groep in verschillende branches een aantal willen wij er uitlichten die we de afgelopen periode hebben mogen realiseren.

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.