Industrie 

Industrieën kennen we in vele vormen. Denk hierbij aan kleine productiebedrijven tot aan grote raffinaderijen. 

Veelvuldig worden er vanuit het proces, belang of verzekeringen eisen gesteld aan brandveiligheid of de bestrijding er van. Door een brand wordt er naast imago schade ook omzet derving geleden.
Vanuit het Bouwbesluit zijn de eisen voor deze branche niet zeer hoog, vaak kan op basis van bijlage 1 van het Bouwbesluit niet-automatische bewaking worden geëist. 

Verzekeringen zijn daarin een uitzondering. Er worden eisen gesteld, omdat het proces en de gevolgschade hoog ingeschat worden. Deze eisen lopen uiteen van volledige bewaking tot sprinkler, blussing of koeling van objecten.

Ook is er binnen de branche nog een ander aspect, namelijk milieu en de schade die het produceren van halffabricaten kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan de eisen die uit de PGS15 richtlijnen komen. 

Uitgangspunten Document

Kortom, binnen deze branche is het noodzakelijk om alle factoren en eisen goed en duidelijk in een Uitgangspunten Document (UPD) vast te leggen en samen met de klant naar zowel het proces binnen de onderneming te kijken als wel naar de technische haalbaarheid van de gestelde eisen.
Binnen Dutch Fire Safety Group is er ervaring met de brandveiligheid en brandpreventie in de industrie. Helaas mogen wij deze projecten niet vermelden op onze website.

Henk Kattestaart - Directeur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u.

Henk Kattestaart Directeur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.