De gebruiksfunctie die dient als gezondheidszorgfunctie wordt als volgt omschreven: een gebruiksfunctie voor medisch onderzoek, verpleging, verzorging of behandeling. U kunt hier denken aan ziekenhuizen, tandartsenpraktijken, fysiotherapie en dergelijke. 

Volledige bewaking

Wanneer er sprake is van een gezondheidszorgfunctie met bedgebied dient er altijd volledige bewaking te worden toegepast. Denk hier bijvoorbeeld aan een ziekenhuis waar de patiënten bedgebonden zijn. Ook hier dient dan als ontruimingsmethode een draadloze stilalarminstallatie te worden toegepast. Zo breekt er minder snel paniek uit onder de patiënten en kan de ontruiming volgens een gestructureerde methode verlopen. 

Andere bewakingsvorm

Wanneer er sprake is van een gezondheidszorgfunctie zonder bedgebied, dus bijvoorbeeld bij een tandartsenpraktijk of een fysiotherapie, gelden er andere bewakingsvormen. De toegepaste bewakingsvorm is dan niet-automatische bewaking of gedeeltelijke bewaking. Dit hangt weer af van de eisen die zijn weergegeven in het Bouwbesluit. 
Klik hier voor de eisen die worden gesteld aan een gebouw met een gezondsheidszorgfunctie 

Neem contact op

Heeft u advies nodig op het gebied van stil alarm installaties, of andere bewakingsvormen, met betrekking tot een gebouw met gezondheidszorgfunctie? Neem dan contact op met één van onze experts op dit gebied en zij voorzien u van alle belangrijke informatie omtrent branddetectie en stil alarm. 

Henk Kattestaart - Directeur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Henk Kattestaart Directeur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.