MultiBel - smartphone gebaseerde NEN2575-4 ontruimingsalarminstallatie

In samenwerking met MultiBel biedt Dutch Fire Safety Group een Cloud-smartphone gebaseerde ontruimingsalarminstallatie aan die voldoet aan de NEN2575-4 norm. Met name zorginstellingen en ziekenhuizen hebben een verplichting om een stil alarm ontruiming in gang te kunnen zetten. Tot nu werd vaak gekozen voor een PZI installatie met piepers en steunzenders. De smartphone oplossing biedt tal van nieuwe functionaliteiten, beschikt over betrouwbaarheid van 99,95%, vergt minder onderhoud en is financieel aantrekkelijk.

Specificaties

Inleiding
Een ontruimingsalarminstallatie helpt levens redden. Een brand of een andere calamiteit snel ontdekken is één ding, maar een snelle en veilige manier van ontruimen is minstens zo belangrijk. Tot nu toe werd vaak gekozen voor een personen zoek installatie (PZI). Al jaren is er vanuit de branche de wens om de PZI pagers te vervangen door een draadloos stil alarmsysteem. Hiervoor is het “Wireless Silent Alarm System” certificatieschema opgesteld, het schema K21047. Het MultiBel oproepsysteem is het eerste draadloze stil alarm systeem in Europa dat het WSAS deelcertificaat heeft ontvangen.

Voordelen

Geen extra toestel - bijna iedereen loopt met een smartphone op zak en hoe logisch is het om die dan ook te gebruiken bij ontruimingen?

Gebruiksgemak - de PZI pagers moeten door de medewerkers uit het rek gehaald worden en ook weer teruggebracht. Het klinkt simpel maar in de praktijk leidt dit tot weerstand bij de gebruikers of het wordt vergeten. De gebruikers zijn veelal bekend met het gebruik van een smartphone en apps. Het gebruik van het Multibel smartphone oproepsysteem sluit naadloos aan bij de ervaringen die gebruikers hebben op een smartphone.

Onderhoud – bij een PZI moet jaarlijks veel hardware geïnspecteerd worden. MultiBel is een Cloud gebaseerde oplossing waar veel zaken continu op afstand worden gemonitord, een jaarlijkse inspectie is niet meer nodig. Ook zijn er geen pagers meer die met regelmaat kapot zijn.

Extra functionaliteiten - MultiBel is ook te gebruiken om de ontruimers direct met elkaar te laten communiceren. Dit kan via de portofoon functie in de app of de conference call. Andere opties zijn bijvoorbeeld De Multibel biedt nog meer handige opties zoals het delen van fotos en video’s, het uitzetten van taken en het meesturen van taakkaarten en ontruimingsplattegronden.

Betrouwbaarheid
- MultiBel is over de volledige keten redundant uitgevoerd in geografisch gescheiden datacentra. Hierdoor wordt een beschikbaarheid van 99,95% gegarandeerd.

Waarschuwing bij onderbezetting - heb ik te allen tijde voldoende hulpverleners op alle locaties? Of zijn er momenten, bijv. in de nacht, dat ik niet voldoe aan de eisen van de RI&E of de brandweer? MultiBel registreert via de automatische aanwezigheidsregistratie 24 uur per dag of aan de eisen wordt voldaan. Bij onderbezetting volgt een melding naar de verantwoordelijken. Hier wordt ook een rapportage van gemaakt die verder geanalyseerd kan worden.

Andere toepassingen

Zodra MultiBel als ontruimingsalarminstallatie in gebruik wordt genomen, kan het systeem ook voor andere toepassingen worden ingezet:

  • alarmeren van de BHV,
  • alarmeren van de facilitaire dienst bij technische storingen,
  • alarmeren van collega’s bij agressie of alleenwerkers die niet reageren etc.
  • benaderen van extra zorgverleners voor assistentie, in de directe nabijheid van het gebouw.

Kortom, veel toepassingen zijn mogelijk voor een volledige integratie van het oproepsysteem in de calamiteitenplannen.

 

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.