Beheren van uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie en het opleiden van Beheerders

Maandelijks dient uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie beproefd te worden. Een gecertificeerd Beheerder Brandmeldinstallaties is belast met de bediening, de periodieke controle en de controle op het jaarlijks onderhoud van de brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie. De verplichting van een Beheerder geldt voor alle brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties. Hierbij is geen onderscheid gemaakt tussen een gecertificeerde of niet gecertificeerde installatie, of deze geëist is of vrijwillig is geplaatst of dat er een doormelding wel of niet plaats vindt.

Mogelijkheden tot opleiding Beheerder

Indien u zelf beheerders wilt opleiden of zelf het beheer wilt uitvoeren, is ook het opleiden van beheerders mogelijk bij Dutch Fire Safety Group. Dit kan op 3 verschillende manieren;

  • E-learning
  • Klassikaal
  • In-company

E-learning
Tijdens onze E-learning Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie word de cursist door middel van E-learning getraind voor het NIBHV examen. Dit examen vind klassikaal plaats op één van onze examenlocaties in Rotterdam, Amsterdam of Utrecht.

Klassikaal
De klassikale cursus Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie wordt geheel door onze cursusleiders verzorgd. Door middel van een 1,5 daagse training word de cursist voorbereid op het NIBHV examen. Aan het einde van de cursus wordt het examen direct afgenomen door onze examinators.

In-company
De in-company cursus vindt plaats bij u op locatie. Met de cursusgroep word specifiek ingegaan op de werkzaamheden van een Beheerder bij u op locatie. Alles cursisten worden getraind voor het NIBHV examen. Deze cursus is goed te combineren met onze instructie. Tijdens deze instructie word de Beheerder op weg geholpen om het Beheer aan zijn installatie uit te voeren.

Na afloop van de cursus Beheerder Brandmeldinstallaties bent u in staat om op de juiste wijze zelf de maandelijkse en 4- en 8 maandelijkse controle uit te voeren.

Maandelijks beheer laten uitvoeren

Wilt u graag het beheer aan uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie laten uitvoeren conform wet- en regelgeving? Dan staan wij graag voor u klaar!

Dutch Fire Safety Group is een gecertificeerd branddetectie bedrijf en geaccrediteerd volgens KIWA voor zowel levering van brandmeldsystemen als het uitvoeren van het jaarlijks onderhoud conform de wet- en regelgeving. Wij werken volgens de laatste versie van de CCV schema’s en inspectieschema’s.

Uw beheer in handen van Dutch Fire Safety Group?

Door de maandelijkse beheerderstaken uit te laten voeren door Dutch Fire Safety Group heeft u geen omkijken meer naar uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie. Wij houden u op de hoogte van de uitgevoerde werkzaamheden en de eventueel geconstateerde gebreken. 

Om een vrijblijvende offerte voor u op te stellen, vragen wij u het volgende te inventariseren en naar onze adviseuse op te sturen;

  • Merk van de brandmeldinstallatie en/of ontruiminginstallatie (foto opsturen mag ook);
  • Aantal groepen;
  • Gebruikersfunctie
  • Bewakingsvorm;
  • Type ontruiming;
  • PVE.

Kunt u deze gegevens niet aanleveren of heeft u hier hulp bij nodig? Geen probleem, wij komen kosteloos langs voor een opname op locatie.

Neem hiervoor vrijblijvend contact op met onze adviseuse!

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.