Kantoren kennen we in verschillende maten en groottes. Een kantoor is dé werkplaats voor kantoormedewerkers. 

Het risico

Bij grotere kantoren waarbij mensen bij een noodgedwongen ontruiming niet aanroepbaar zijn, kan niet eenvoudig worden ontruimt. Vaak wordt voor dit soort bouwwerken een niet-automatische bewaking geëist met een ontruiming type B (slow-whoop). Bij kantoren hoger dan 20 meter wordt de eis voor de ontruiming zwaarder,  namelijk type A (gesproken woord ontruiming).

Overdruk trappenhuizen

Bij hoge kantoorpanden zijn trappenhuizen vaak te klein om een goede doorstoom te waarborgen. Hierdoor zijn trappenhuizen vaak voorzien van een overdrukinstallatie. Een overdruk installatie zorgt er voor dat rook niet in het veilige gebied kan komen.
Bekijk hier welke eisen er gesteld worden aan een gebouw met kantoorfunctie.

Neem contact op

Heeft u advies nodig op het gebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties met betrekking tot een gebouw met kantoorfunctie? Neem dan contact op met één van onze experts op dit gebied en zij voorzien u van alle belangrijke informatie omtrent branddetectie.

Guido Verweij - Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Guido Verweij Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Projecten

Alle projecten

Projecten hebben wij binnen de Dutch Fire Safety groep in verschillende branches een aantal willen wij er uitlichten die we de afgelopen periode hebben mogen realiseren.

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.