De sportfunctie wordt omschreven als gebruikfunctie voor het beoefenen van sport. U kunt hier denken aan een tennisbaan, squashbaan, bowlingbaan of zwembad. De sportfunctie is breed definieerbaar. Een ruimte voor toeschouwers valt weer onder de bijeenkomstfunctie. 

Niet-automatische bewaking

Bij een gebruikfunctie die dient als sportfunctie wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van niet-automatische bewaking, tenzij het gebouw hoger is dan 50 meter, dan geldt er gedeeltelijke bewaking. Onder een niet-automatische bewaking wordt verstaan dat er een brandmeldinstallatie met alleen handbrandmelders wordt aangebracht. 

Ontruimingsalarminstallatie

De te kiezen ontruimingsalarminstallatie bij een gebouw met sportfunctie hangt ook van een aantal factoren af. Zo zijn de grootte van het pand- en het verwachte aantal aanwezigen van belang. 
Bekijk hier welke eisen er gelden voor een gebouw met sportfunctie 

Neem contact op

Heeft u advies nodig op het gebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties met betrekking tot een gebouw met sportfunctie? Neem dan contact op met één van onze experts op dit gebied en zij voorzien u van alle belangrijke informatie omtrent branddetectie en ontruiming.

Henk Kattestaart - Directeur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Henk Kattestaart Directeur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}