Dutch Fire Safety Group B.V. is een erkend branddetectiebedrijf. 

Indien gewenst verzorgen wij voor u het opstellen van een Programma van Eisen voor brandmeldinstallaties. Een Programma van Eisen is een belangrijk document wat afspraken tussen eisende partijen,  gebruiker en eigenaar vastlegt.

Wat staat er in het Programma van Eisen?

Dit document voorziet hoe een brandmeldinstallatie vervolgens moet worden gerealiseerd. U kunt hierbij denken aan de te sturen installaties bij brand, een aanvalsroute voor de brandweer, indeling van detectiezones en alarmeringszones, kortom: alle relevante gegevens worden in een Programma van Eisen vastgelegd.

Het belang van een Programma van Eisen bij nieuwbouw

Wanneer bij een nieuwbouw project tijdig een Programma van Eisen wordt opgesteld, kan met de aanbesteding een eenduidige prijsaanvraag worden uitgezet naar de marktpartijen. Omdat de afspraken van te voren zijn vastgelegd,  komt u tijdens uitvoering niet voor verrassingen te staan. Indien gewenst, kunnen wij voor u een gedetailleerd Programma van Eisen opstellen.

Certificering van uw installatie

Steeds vaker wordt een bestaande brandmeldinstallatie op verzoek van de overheid of de verzekeraar gecertificeerd. Omdat een bestaande installatie niet altijd voldoet aan de huidige regelgeving, is het belangrijk om deze afwijkingen in een Programma van Eisen op te nemen en deze door de eisende partijen goed te laten keuren. Zo kunt u als eigenaar minder gemakkelijk aansprakelijk worden gesteld voor nalatigheid bij brand en kan uw bestaande installatie toch worden gecertificeerd!

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.