KPN Toren Rotterdam

Nu het hoofdkwartier van KPN verhuist naar Rotterdam, krijgt het KPN-pand een grondige facelift. De nieuwe entree, met horeca en een experience center, is toegankelijk voor iedereen. Nu oogt het nog als een gesloten vesting, op een winderig plein aan de voet van de Erasmusbrug. Dat moet eind dit jaar anders zijn, als de grondige verbouwing van het KPN-pand is afgerond. Met als belangrijkste aanpassing een in het oog springende entree. Hier komen gratis werkplekken, horeca, een auditorium en een 'experience center' waarin diverse KPN-producten centraal staan.


Een verbouwing van de KPN-toren is geen overbodige luxe, want het pand staat er verlopen bij. MMH Brandbeveiligingen verzorgt de brandmeldinstallatie samen met HKE en De Bosman Bedrijven. Bovendien wordt het opgewaardeerd van regionaal kantoor tot de hoofdzetel van het telecombedrijf. De uitbreiding wordt gekarakteriseerd door een volledige glazen gevel die ‘flirt’ met de bestaande pyloon. Het glas plooit zich vloeiend om de pyloon en volgt de schuinstand van dit iconische element.

Amstel Toren

Met de realisatie van de Amstel Tower aan de zuidkant van het Amstelstation verandert de skyline van Amsterdam. De indrukwekkende 100 meter hoge woon- en hoteltoren is een ontwikkeling van Provasten wordt strak naast het station gebouwd; het totale oppervlakte van de toren is 21.500 m2 BVO. Voor dit project levert Ignis Systems de brandmeldinstallatie.


Naast de woontoren met 192 tweekamerappartementen wordt er in de bouwlagen onder de toren een hotel met 186 kamers ontwikkeld. Ook komt er een parkeergarage met 171 plaatsen en een tweetal horecaunits op de begane grond. Het prachtige en duurzame ontwerp is van Powerhouse Company; na voltooiing zal de Amstel Tower de hoogste woontoren binnen de ring van Amsterdam zijn. 


Uniek in architectuur en uitzonderlijk in duurzaamheid. Bovendien kleinschalig van opzet. Elke verdieping telt maximaal drie woningen. De uitvoering van de bouw is in januari 2016 gestart. De oplevering en opening zijn gepland voor eind 2017. De realisatie van de Amstel Tower is tevens het startpunt van de kwaliteitsverbetering van het gebied rondom het Amstelstation.

Oil Tanking Amsterdam


De Amsterdamse haven heeft zich in de afgelopen periode ontwikkeld tot een van de belangrijkste benzinehavens van Noordwest Europa. Oiltanking Amsterdam wordt door de olie-industrie als een eersteklas dienstverlener beschouwd. De tanks liggen in de nabijheid van de grote raffinaderijen, waardoor klanten gemakkelijk benzine en componenten kunnen opslaan en blenden. De groeiende vraag naar benzine in de Verenigde Staten, West-Afrika en andere overzeese gebieden, heeft de positie van Oiltanking Amsterdam versterkt. Binnen Europa is er toenemende vraag naar middeldestillaten. Oiltanking Amsterdam biedt via de goede waterwegen een uitstekende ontsluiting naar het Europese achterland. Met pijpleidingen is Oiltanking Amsterdam direct verbonden met olieplatforms op de Noordzee en met Schiphol.


MMH Brandbeveiliging bv verzorgd bij dit project het Detectie en Control systems (DCS) wat gericht is op brandbestrijding en het koelen van de tanken met water of schuim.  

RAI Hotel NHOW

Op de Zuidas van Amsterdam wordt dit iconische hotel gebouwd met bijzondere faciliteiten zoals een televisiestudio op de bovenste verdieping, een sky-bar, een galerie, een beeldentuin, diverse daktuinen, restaurants, congreszalen en een spa/wellness/fitness. 


Het gebouw is 91 meter hoog en heeft maar liefst 25 verdiepingen. Met 650 kamers, een 2 laagse parkeergarage en een oppervlakte van 37.000 m² wordt het nhow Amsterdam RAI Hotel het grootste hotel van de Benelux. nhow Amsterdam RAI biedt de (internationale) gasten van Amsterdam RAI een zinnenprikkelend hoofdkwartier en uitvalsbasis. nhow Amsterdam RAI is een bestemming op zich en is tegelijkertijd een springplank naar Amsterdam RAI en de stad Amsterdam. De faciliteiten van nhow Amsterdam RAI zijn niet enkel voorbehouden aan hotelgasten, maar zijn een trekpleister voor een breder publiek.


MMH Brandbeveiliging realiseert voor dit project de brandmeld en ontruimingsalarminstallatie.


Ziekenhuis Gelderse Vallei 

In de komende twee jaar zullen de poliklinieken in het ziekenhuis aangepast worden aan de wensen en eisen van de toekomst. MMH Brandbeveiligingen verzorgt samen met Sign Security Systems de volledige brandmeldinstallatie en sprinklerinstallatie. De eerste verbouwingen starten komende week al in de poliklinieken van neurologie, cardiologie en daarna oncologie, chirurgie op de begane grond en de preoperatieve polikliniek.


De poliklinieken worden gerenoveerd en gemoderniseerd en krijgen een nieuwe indeling. Er komen nieuwe ontvangstruimten en drie ontvangstpleinen aan het begin van vleugel A, B en C. De kleuren op wanden en vloeren worden lichter en door de verbouwingen komt er meer daglicht binnen.


Met de renovatie van de eerste poliklinieken zet Ziekenhuis Gelderse Vallei een nieuwe stap naar de beste zorg in een gezond gebouw, onder het motto ‘Wij verbouwen voor betere zorg’. Het ziekenhuis is in 2000 in gebruik genomen en nu, na ruim 16 jaar, zijn de poliklinieken toe aan een flinke opknapbeurt. Meer dan 110.000 patiënten brengen jaarlijks een eerste bezoek aan een polikliniek. In totaal werden vorig jaar ruim 325.000 polikliniekbezoeken geregistreerd.

Markthal Rotterdam

De Markthal, Nederlands grootste overdekte marktvloer en Nederlands meest unieke kunstwerk. Met de komst van dit unieke gebouw en de te verwachten grote bezoekersaantallen moest er ook op het gebied van branddetectie goed nagedacht worden. Met een oppervlakte van 11.000 vierkante meter, de bijzondere vorm, structuur en de hoogte van het gebouw.

Samen met onze partner EBT gaf het ons de gelegenheid om snel te schakelen en te adviseren. EBT leverde voor ons en voor andere partijen alle brandmeldpanelen en sprinklermeldpanelen.
Dit vereist ook een bijzondere deskundige aanpak. Ignis Systems was vanaf het begin bij dit project betrokken. Het is ons niet alleen uitstekend gelukt om succesvol tot een gecertificeerd en gekwalificeerde brandmeldinstallatie te komen, maar wij zijn vooral ook trots dat we dankzij onze expertisie en jarenlange ervaring voor zulke leuke projecten worden gevraagd.

Stena Line Hoek van Holland

Stena Line vormt met haar schepen één van 's-werelds grootste ferrymaatschappijen. In Nederland wordt er vanaf Hoek van Holland op Engeland gevaren met de ferry-route Hoek van Holland-Harwich. Passagiers komen hier dagelijks aan in het terminalgebouw via bus, trein, taxi en door middel van eigen vervoer. Speciaal voor zulke drukke plekken, waar veel activiteit heerst en veel mensen samenkomen, is er constant dringend behoefte aan een optimale brandveiligheidsvoorziening. Hiertoe werd Ignis Systems benaderd.

In Rotterdam bij de Stena Line terminal Hoek van Holland hebben wij alle gebouwen op het terrein voorzien van een brandmeldsysteem. Tevens hebben wij al deze systemen aan elkaar gekoppeld door middel van een moderne glasvezelverbinding. Denk hierbij aan een sprinklerinstallatie, brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie. Eveneens hebben wij gezorgd voor een zelf-detecterend automatisch blussingssysteem in de serverruimte. Zo dragen wij ongemerkt ons steentje bij aan een zorgeloze vakantie. En zo hoort het!

Hogeschool Rotterdam - Kralingse Zoom

Hogeschool Rotterdam heeft in september 2017 alle internationale, economische en bedrijfskundige opleidingen ondergebracht op de locatie Kralingse Zoom. Met een nieuwe onderwijsvisie en een prachtig nieuw gebouw gaan wij met meer kwaliteit en succes studenten opleiden die klaar zijn voor de werkwereld van de toekomst.

Ignis Systems heeft deze nieuwe locatie van de hoge school van Rotterdam mogen voorzien van een volledige brandmeldinstlatties. In het atrium en de studipleinen worden door middel van vlammenmelders en liniaare detectie de blussing gestuurd. Heeft u ook een vraagstuk op het gebied van speciale detectie neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Jakarta Hotel

Een uniek energieneutraal hotel in Amsterdam waarbij twee werelden bij elkaar komen. Waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta, verrijst nu een groene oase in het centrum van Amsterdam. Hotel Jakarta Amsterdam biedt 200 luxe 4-sterren kamers met Indonesische invloeden. De meeste kamers hebben een balkon, met een panoramisch uitzicht over het IJ enerzijds en Centraal Station anderzijds. Ontbijt, lunch of diner in Café Jakarta of drink een cocktail in Malabar. Laat je in de watten leggen in onze wellness, met zwembad met geweldig uitzicht over het IJ.

Hotel Jakarta Amsterdam biedt 200 luxe 4-sterren kamers met Indonesische invloeden. De meeste kamers hebben een balkon, met een panoramisch uitzicht over het IJ enerzijds en centraal station anderzijds.In Café Jakarta, het restaurant van Hotel Jakarta, komen ‘West’ en ‘Oost’ letterlijk bij elkaar. Bijzondere fusion gerechten, op moderne wijze gepresenteerd. In het centrale atrium wordt een subtropische tuin gerealiseerd in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam. 


Voor dit project levert MMH Brandbeveilingen de brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie.