Scholen zijn gebouwen waar veel personen aanwezig zijn om onderwijs te ontvangen.

Het risico

Op een school zijn veel personen aanwezig en zijn bij een noodgedwongen ontruiming niet aanroepbaar. Gezien de bezetting van het pand, wordt veelal besloten een ontruimingssysteem te plaatsen. 

Het Bouwbesluit

Vanuit het bouwbesluit worden er eisen gesteld aan een school of onderwijsgebouw. Door de grote hoeveelheid personen, zal een ontruiming lastig te organiseren zijn zonder een ontruimingsinstallatie. Om genoemde reden wordt er vaak een niet-automatische bewaking met ontruiming geëist voor dit soort objecten.
Bekijk hier welke eisen er gesteld worden aan een gebouw met onderwijsfunctie.

Lestijden signalering

In sommige gevallen wordt het ontruimingssysteem (Type A – gesproken woord) gecombineerd als lestijden signalering. Daarnaast is het systeem ook te gebruiken als omroepsysteem. Doordat in vrijwel elke ruimte een luidspreker aanwezig is,  geeft dit een voordeel voor de lestijden signalering.

Neem contact op

Heeft u advies nodig op het gebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties met betrekking tot een gebouw met onderwijsfunctie? Neem dan contact op met één van onze experts op dit gebied en zij voorzien u van alle belangrijke informatie omtrent branddetectie.Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Projecten

Alle projecten

Projecten hebben wij binnen de Dutch Fire Safety groep in verschillende branches een aantal willen wij er uitlichten die we de afgelopen periode hebben mogen realiseren.

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.