Scholen zijn gebouwen waar veel personen aanwezig zijn om onderwijs te ontvangen.

Het risico

Op een school zijn veel personen aanwezig en zijn bij een noodgedwongen ontruiming niet aanroepbaar. Gezien de bezetting van het pand, wordt veelal besloten een ontruimingssysteem te plaatsen. 

Het Bouwbesluit

Vanuit het bouwbesluit worden er eisen gesteld aan een school of onderwijsgebouw. Door de grote hoeveelheid personen, zal een ontruiming lastig te organiseren zijn zonder een ontruimingsinstallatie. Om genoemde reden wordt er vaak een niet-automatische bewaking met ontruiming geëist voor dit soort objecten.

Lestijden signalering

In sommige gevallen wordt het ontruimingssysteem (Type A – gesproken woord) gecombineerd als lestijden signalering. Daarnaast is het systeem ook te gebruiken als omroepsysteem. Doordat in vrijwel elke ruimte een luidspreker aanwezig is,  geeft dit een voordeel voor de lestijden signalering.

Neem contact op

Wilt u meer informatie aanvragen of heeft u hulp nodig? Neem gerust contact op. Wij komen graag eens bij u langs!Ronald Balk -  Adviseur Fire & Safety

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u.

Ronald Balk Adviseur Fire & Safety

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.