Met de realisatie van de Amstel Tower aan de zuidkant van het Amstelstation verandert de skyline van Amsterdam. De indrukwekkende 100 meter hoge woon- en hoteltoren is een ontwikkeling van Provasten wordt strak naast het station gebouwd; het totale oppervlakte van de toren is 21.500 m2 BVO. Voor dit project levert Ignis Systems de brandmeldinstallatie.

Naast de woontoren met 192 tweekamerappartementen wordt er in de bouwlagen onder de toren een hotel met 186 kamers ontwikkeld. Ook komt er een parkeergarage met 171 plaatsen en een tweetal horecaunits op de begane grond. Het prachtige en duurzame ontwerp is van Powerhouse Company; na voltooiing zal de Amstel Tower de hoogste woontoren binnen de ring van Amsterdam zijn.

Uniek in architectuur en uitzonderlijk in duurzaamheid. Bovendien kleinschalig van opzet. Elke verdieping telt maximaal drie woningen. De uitvoering van de bouw is in januari 2016 gestart. De oplevering en opening zijn gepland voor eind 2017. De realisatie van de Amstel Tower is tevens het startpunt van de kwaliteitsverbetering van het gebied rondom het Amstelstation.

Henk Kattestaart - Directeur

Heeft u vragen over een project?

Henk Kattestaart Directeur

Neem vrijblijvend contact op met ons en krijg binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Stel uw vraag

{{ errors.first("field_11") }}
{{ errors.first("field_12") }}
{{ errors.first("field_13") }}
{{ errors.first("field_14") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.