Type B ontruimingsinstallatie

Een type B ontruimingsinstallatie is een installatie welke is gecombineerd of geïntegreerd met een brandmeldinstallatie. Het ontruimingssignaal wordt gegenereerd middels een “slow whoop” signaal. Middels een “slow-whoop” signaal worden personen gewaarschuwd om het gebouw te verlaten. In de meeste gevallen is de ontruimingscentrale geïntegreerd in de brandmeldcentrale.

Wat gebeurt er?  

Bij een ontruimingsalarminstallatie type B wordt een alarmsituatie aangegeven door middel van een geluid of toon; het 'slow-whoop' toonsignaal conform NEN2575-3. Het systeem wordt ontworpen als een ontruimingsalarminstallatie die met een brandmeldsysteem is gecombineerd.

Wanneer wordt het toegepast?  

Type B wordt het meest toegepast. Het is het meest eenvoudige systeem en wordt gebruikt in gebouwen met een oppervlakte tot 10.000 m2, waarbij er geen ruimten zijn waar veel mensen gelijktijdig aanwezig zullen zijn. Denk hierbij aan kantoren, scholen en industriegebouwen. Een type B installatie bestaat uit een centrale eenheid van waar uit signaalgevers (slow-whoop signaalgevers) worden ingeschakeld. Een slow-whoop signaalgever geeft een in toon oplopend signaal, dat steeds wordt herhaald. Bij een type B installatie wordt de signaalgever doorgaans aangestuurd door de brandmeldinstallatie die tevens als ontruimingsalarmcentrale fungeert.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie aanvragen of heeft u hulp nodig? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs of vul het onderstaand contactformulier in. 

Guido Verweij - Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Guido Verweij Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}