Wat is een PZI? 

Een Personen Zoek Installatie (PZI), ook wel een Stilalarm genoemd, kan worden ingezet voor het oproepen van BHV’ers of ander personeel, zoals artsen en verpleegkundigen. Dit gebeurt tijdens calamiteiten of tijdens de ontruiming van een pand. Een PZI heeft tot doel de interne organisatie te ondersteunen. Een PZI dient, indien gebruikt als ontruimingsinstallatie, te voldoen aan de eisen die worden gesteld in de NEN 2575.

Deze landelijke geldende norm NEN 2575 stelt nauwkeurige eisen aan alle ontruimingsalarminstallaties die zijn bedoeld om in geval van brand of andere noodsituaties een snelle en ordelijke personele ontruiming van een gebouw en/of buitenruimte te bewerkstelligen. Daarbij wordt gelet op ontwerp, uitvoering, comptabiliteit en kwaliteit. Niet alleen de producten zelf, maar ook de BHV organisatie, de wijze van installeren en bekabelen en de noodvoedingen moeten aan deze normen voldoen.

Wanneer PZI?

PZI installaties komen veelvuldig voor in de zorgsector. Door middel van een stil alarm ontstaat er tijdens een ontruiming geen paniek bij bijvoorbeeld niet-zelfredzame personen. De installatie bestaat uit een zender en draadloze ontvangers (pagers of piepers). Op het display van de pager wordt bij calamiteiten de melding weergeven, hierdoor kunnen BHV'ers gecontroleerd ontruimen en ontstaat er nauwelijks paniek.

Advies nodig?

Graag voorzien wij u van een passend advies voor een personenzoekinstallatie met de bijbehorende kosten, op basis van uw situatie. Vraag gerust om de hulp van één van onze adviseurs of vul onderstaand contactformulier in.

Guido Verweij - Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Guido Verweij Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}