Type A ontruiming 

Een Type A Ontruimingsinstallatie is een ontruimingssysteem op basis van luidsprekers conform de NEN2575. Bij een Type A Ontruimingsinstallatie geeft een voorgeprogrammeerde stem instructies, eventueel in meerdere talen. Deze zinnen worden afgewisseld met een toonsignaal.

Dit wordt gebruikt bij complexe situaties, zoals een vliegveld, een groot winkelcentrum of andere grote gebouwen waar veel ruimtes en mensen zijn.

Een Type A Ontruimingsinstallatie is vereist bij complexen van minimaal 10.000m2. Meestal wordt dit alarm toegepast in ruimtes waar mensen onbekend zijn met de ontruimingsprocedure. Denk bijvoorbeeld aan zalen voor sportevenementen en hotels.

De Type A-Installatie heeft als gevolg van zijn autonome karakter een eigen voeding (power supply) met dito noodstroomfaciliteit. Wanneer door brand of door een andere oorzaak de elektriciteit uitvalt kan de alarmering een bepaalde tijd doorgaan dankzij de eigen voeding van Type A Ontruimingsinstallatie.

Wanneer wordt een Type A Ontruimingsinstallatie toegepast?

Een Type A-Installatie wordt toegepast als:

  • Het totale gebruiksoppervlak > 10.000m²
  • Meer dan één verblijfsruimte, waarin gezamenlijk meer dan 1000 mensen kunnen verblijven
  • Eén verblijfsruimte waarin meer dan 2000 mensen kunnen verblijven

Buiten noodsituaties om, mag een luid alarm A-installatie ook gebruikt worden voor andere doeleinden zoals omroep, muziek en dergelijke.

Een Type A-Installatie wordt ook toegepast in een logiesgebouw of in bepaalde woongebouwen met zelfredzame personen, waar het hoogste verblijfsgebied zich hoger dan 20m ten opzichte tot de toegang tot het gebouw bevindt. 

Meer informatie over een Type A Ontruimingsinstallatie?

Wilt u meer informatie aanvragen of heeft u hulp nodig? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs of vul het onderstaande contactformulier in. Henk Kattestaart - Directeur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Henk Kattestaart Directeur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}