Periodieke controles

Volgens het Bouwbesluit is het verplicht om beide installaties periodiek te (laten) controleren en te laten onderhouden conform de geldende wet- en regelgeving. Zie ook https://www.bouwbesluitonline.nl/

Onderhoud aan uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsalarminstallatie is onmisbaar voor het optimaal functioneren ervan. U wilt immers zeker weten dat uw brandmeldinstalaltie waarschuwt als er brand uitbreekt en niet alleen om loze meldingen en storingen te melden, maar om de veiligheid in het gebouw te waarborgen.

Drie soorten onderhoud

Er zijn drie soorten van onderhoud aan uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie:
- Een maandelijkse controle, door een beheerder brandveiligheid;
- Een 4 en 8 maandelijkse, meer uitgebreidere controle;
- Een jaarlijkse inspectie, uitgevoerd door een gecertificeerd onderhoudsdeskundige.

Wenst u excellent onderhoud? 

Wilt u graag het onderhoud aan uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie laten uitvoeren conform wet- en regelgeving? Dan staan wij graag voor u klaar!

Dutch Fire Safety Group is een gecertificeerd branddetectie bedrijf en geaccrediteerd volgens KIWA/NCP voor zowel levering van brandmeldsystemen als het uitvoeren van het jaarlijks onderhoud conform de wet- en regelgeving. Wij werken volgens de laatste versie van de CCV schema’s en inspectieschema’s.

Maureen van de Craats - Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Maureen van de Craats Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.