Levensduur BMI en OAI 

De economische en technische levensduur van een brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie bedraagt volgens de regelgeving tien jaar. Door de technische veroudering van het brandmeldsysteem kan de nominale staat niet meer worden gewaarborgd. Hierdoor kunt u ongewenste storingen van het systeem krijgen. Het is mogelijk dat de gemeente of brandweer u er op wijst dat de brandmeldinstallatie niet meer aan de huidige eisen voldoet en u adviseert deze te vervangen.

Reviseren bestaande installatie

De kosten voor volledige vervanging zijn aanzienlijk en veroorzaken veel overlast in uw bedrijfsvoering. Deze situatie komt de laatste jaren steeds vaker voor en om de overlast en kosten van een dergelijke operatie tot een minimum te beperken hebben wij ons gespecialiseerd in het reviseren van bestaande installaties. Hierbij worden alleen de noodzakelijke onderdelen vervangen en wordt wat nog goed is hergebruikt.

Wanneer u een brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie heeft welke niet langer gecertificeerd kan worden kunnen wij deze voor u reviseren op basis van het oude programma van eisen. Bij de revisie van uw brandmeldsysteem wordt de bekabeling zoveel mogelijk hergebruikt waardoor een hoop bekabelingskosten bespaard worden. Dit zorgt voor een aanzienlijk lagere aanschafprijs, bespaart tijd en minimaliseert de overlast binnen uw bedrijf tijdens de werkzaamheden. Na de renovatie van de brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie voldoet deze weer aan de huidige norm en regelgeving en kan deze wederom gecertificeerd worden.

Neem contact op 

Wilt u meer informatie over vervanging of revisie van uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met onze adviseuse of vul onderstaand contactformulier in. 

Maureen van de Craats - Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Maureen van de Craats Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.