Dutch Fire Safety Group 

Dutch Fire Safety Group is een samenvoeging van 4 brandveiligheidsorganisaties: Ignis Systems, MMH Brandbeveiliging, Beheerder Brandmeld en Brandmeldinstallaties Nederland.


Samen bieden wij bedrijven in alle branches volledige brandbeveiliging op maat. Daarvoor gebruiken we alle systemen die de wet voorschrijft voor de veiligheid van uw personeel en uw materiaal. We vertegenwoordigen een groot gedeelte van de merken op het gebied van brandmeld- en ontruimingssystemen die op de markt verkrijgbaar zijn. Service en onderhoud zijn vanzelfsprekend.


Dutch Fire Safety Group is leverancier van brandmeldinstallaties type B (+), sprinklermeldinstallaties, ontruimingsalarminstallatie type A gesproken woord en personenzoekinstallaties (PZI Stilalarm). DFSG is dealer van Siemens, Esser, Argina, Hertek, Notifier en G+M. Naast leveringen heeft Dutch Fire Safety Group ook opleidingen, cursussen en instructies voor beheerder van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. 


Heeft u vragen omtrent brandveiligheid, neem contact op met Dutch Fire Safety Group.Geschiedenis

De geboorte van Dutch Fire Safety Group is geworteld in het jaar 2005. Dat is het jaar waarin de Belgische producent van brandmeldcentrales en melders “Argina Nederland” opricht.

In dat jaar zijn de aankomende nieuwe eigenaren Henk Kattestaart en Gerbun Klem nog actief bij GTI als inbedrijfstellers en zijn directe collega’s van elkaar.


In 2007 besluiten Henk en Gerbun Argina Nederland bv over te nemen en nemen deze vestiging in Sliedrecht met zijn tweetjes over. In 2008 verhuizen zij hun onderneming naar Barendrecht (London) en wordt de naam ggewijzigd naar  Ignis Systems .

In 2012 zien zij de kans om er een werkmaatschappij “Beheerder Brandmeld” erbij op te richten. Als aanvulling op hun core-business en met een gerichte focus op deze tak van sport..

Groei

In 2016 richten zij Brandmeldinstallaties Nederland op een aanvulling op hun core business. BIN ondersteunt de werkmaatschappijen Ignis Systems en MMH Brandbeveiliging bij kleine aanpassingen en uitbreidingen op de installed base. Een welkome aanvulling op correctieve onderhoudswerkzaamheden en kleine installatie klussen.


MMH Brandbeveiliging is opgericht in 2016. Daar ligt de specialisme voor  merken zoals Hertek, Siemens, Honeywell. MMH Brandbeveiliging zorgt voor verbreding in het werkgebied. 

De samenvoeging van deze bedrijven is daarom ook niet meer dan logisch. De krachten zijn gebundeld en klaar om de markt te helpen brandveiliger te worden. De samenvoeging heeft een naam gekregen, namelijk Dutch Fire Safety Group. Deze handelsnaam huisvest nu ook alle werkmaatschappijen onder een dak in een nieuw aangekocht pand Dordrecht.