Wat zijn uw vragen? 

Er is in uw pand een verbouwing op komst en u vraagt zich af wat dit betekent voor het brandmeldsysteem en waar u rekening mee dien te houden. Heeft dit consequenties voor de projectering, certificering of de systeembeschikbaarheid van de brandmeldinstallatie? Hoe zit het met de brandveiligheid tijdens de verbouwing? Ook tijdens een verbouwing blijft u als eigenaar/gebruiker volledig verantwoordelijk voor de brandveiligheid en het veilig kunnen vluchten van personen in uw pand. Juist tijdens een verbouwing is er een verhoogd risico op het ontstaan van een brand. 

Impact verbouwing

Al ruim voor een verbouwing moet er nagedacht worden over welke impact een verbouwing heeft op het brandmeldsysteem en hoe het met de algehele brandveiligheid van uw pand gesteld is. Hoe wordt de systeembeschikbaarheid gewaarborgd zonder dat dit nodeloze meldingen tot gevolg heeft? Waar werkzaamheden plaatsvinden ontstaan brandgevaarlijke situaties. Is het nodig om brandwachten in te zetten en kan er gefaseerd gewerkt worden? Dit zijn nog maar enkele belangrijke vragen die beantwoord moeten worden bij een verbouwing. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de aanpassingen en/of uitbreidingen aan het brandmeldsysteem zelf. 

Wat kunnen wij voor u doen?

Bij DFSG komen we deze vragen vaak tegen. Het aanpassen van de projectering en systeem opzet, het plannen van werkzaamheden, advies geven over te nemen voorzorgsmaatregelen, vragen over het certificeringstraject enzovoorts. Om u te voorzien van een passend advies vragen wij u contact op te nemen met één van onze adviseurs. Of maak gebruik van onderstaand contactformulier. 

Guido Verweij - Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Guido Verweij Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}