Ionisatiemelders

U heeft een brandmeldsysteem waarin zich nog ionisatiemelders bevinden. Ionisatiesmelders zijn te herkennen aan de gele waarschuwingssticker. Zijn deze melders gevaarlijk en hoe moeten we hiermee omgaan?

Typen ionisatiemelders

Ionisatie melders worden al geruime tijd niet meer toegepast in reguliere brandmeldinstallaties. Indien deze melders zich in uw pand bevinden dan dienen de melders als deze aan vervanging toe zijn op professionele wijze gedemonteerd en afgevoerd te worden. Er zijn twee type ionisatie melders, de geregistreerde en de “goedgekeurde". Het verschil zit in de hoeveelheid radioactief materiaal welke zich in de melder bevindt. Van de geregistreerde melders moest op het project een lijst bijgehouden worden en van iedere melder moest exact aangegeven zijn waar deze zich bevond. Reeds aanwezige ionisatie melders mogen nog gebruikt worden tot einde levensduur.

Wat kunt u doen? 

Bij twijfel óf indien u de ionisatiemelders wilt vervangen kunnen wij u hierover ter plaatse adviseren. Bij normaal gebruik als de melder gemonteerd en onbeschadigd is dan is er geen gevaar voor de volksgezondheid. De radioactieve stof in de ionisatierookmelder wordt beschermd tegen aanraking en tegen verspreiding. Het gevaar ontstaat pas als de melder beschadigd raakt. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs of door middel van onderstaand contactformulier. 

Guido Verweij - Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Guido Verweij Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}