Geen branddetectie? 

Als er een brand is geweest en het brandmeldsysteem heeft dit niet gedetecteerd dan wilt u natuurlijk weten of dit terecht was en waarom de brand niet gedetecteerd is. Werkt het brandmeldsysteem wel naar behoren?

Mogelijke oorzaken 

Als er een brand geweest is en het brandmeldsysteem heeft dit niet gedetecteerd maar had hier volgens u wel op moeten reageren, dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met de bewakingsomvang of de toegepaste detectie in relatie tot de brandverschijnselen. Detectiviteit, het driften van een referentie punt, de inversielaag of een onvoldoende rook doordringend vermogen door gering thermisch vermogen van de brand. Zo zijn er nog meer voorbeelden als mogelijke oorzaak te bedenken. Het is verstandig dit te laten onderzoeken en het systeem indien noodzakelijk hierop aan te passen.

Wat kunt u doen? 

Als een brand geen brandalarm tot gevolg heeft gehad dan kan dat meerdere oorzaken hebben. Indien u van mening bent dat het systeem wel een alarm had moeten genereren dan is het verstandig dit door een projecteringsdeskundige te laten onderzoeken. Het houden van een proefbrand kan een onderdeel zijn van de beoordeling. Uit dit onderzoek zal moeten blijken of het systeem wel of niet had moeten reageren. Aanvullend kunnen wij u adviseren over eventueel benodigde aanpassingen aan het brandmeldsysteem. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs of door middel van onderstaand contactformulier. 

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}