Heeft u een brandmeldsysteem nodig en wilt u niet direct aan een bepaald merk vastzitten maar een keuze mogelijkheid hebben? Vraagt u zich af waar moet ik op letten bij aanschaf van een brandmeldsysteem, welk systeem heeft de beste prijs/prestatie verhouding en is geschikt voor mijn pand?

Welk merk kiest u?

Een brandmeldsysteem kopen doe je normaal gesproken niet dagelijks, het is dus van wezenlijk belang om hier vooraf goed over geïnformeerd te worden. Nadeel is echter dat veel installatiebedrijven uitsluitend hun eigen voorkeur fabricaat kunnen leveren en onderhouden en er dus geen keuze mogelijkheid is. In feite wordt het merk aan u opgedrongen door de belangen van de aanbieder. Ook niet onbelangrijk zijn de jaarlijks terugkerende hoge onderhoudskosten, het komt regelmatig voor dat door een aanzienlijk hogere jaarlijks terugkerende onderhoudsprijs de installatie na 10 jaar onderhoud het dubbele blijkt te kosten. Vooraf een onderhoudsprijs aanvragen is dus altijd verstandig.

Project advies

Bij de Dutch Fire Safety denken we anders over brandmeldsystemen, afhankelijk van het project krijgt u de keuze uit minimaal twee systemen. We zullen aangeven wat de eventuele voor- en nadelen zijn van de systemen in uw specifieke situatie. Uiteraard gaan we ook dieper in op de techniek en het gebruiksgemak. Dutch Fire Safety installeert niet zelf maar heeft daarvoor landelijk contacten met CCV erkende brandmeldinstallatie bedrijven. Dutch Fire Safety zal in overleg met u de installatie werkzaamheden uitbesteden aan een erkend brandmeldinstallatiebedrijf. Omdat dit veelal een bedrijf is wat gevestigd is in uw regio is dit kosten besparend voor wat betreft de reiskosten.

Projectbegeleiding

Dutch Fire Safety zal voor u het ontwerp maken, de projectleiding en controles tijdens de installatie verzorgen. Als het geheel aan de gestelde eisen voldoet zal Dutch Fire Safety overgaan tot het verstrekken van een CCV productcertificaat, waardoor u de garantie heeft dat u een kwaliteitssysteem heeft aangeschaft. Indien er conform bouwbesluit een inspectiecertificaat geëist wordt dan zorgt het productcertificaat van de brandmeldinstallatie voor een kosten reductie op de inspectie omdat er slechts een gedeeltelijke inspectie hoeft plaats te vinden.

Indien er een inspectie certificaat geëist wordt dan is de inspectie van het brandmeldsysteem hier een onderdeel van. Samen met de overige brandveiligheidsinstallaties (ontruiming en rookbeheersing), de bouwkundige- en de organisatorische- maatregelen vormt dit de basis van het Inspectie certificaat. Gezamenlijk zorgen deze BIO-maatregelen voor een brandveilig gebouw. Op deze wijze helpt Dutch Fire Safety u in het maken van de juiste keuzes en de realisatie van een brandveilig gebouw wat voldoet aan het bouwbesluit. 

Neem contact op

Wilt u meer informatie aanvragen of heeft u hulp nodig? Neem gerust contact op. Wij komen graag eens bij u langs!

John Kuijvenhoven - Commercieel Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u.

John Kuijvenhoven Commercieel Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}