Ignis Systems

Ignis Systems, onderdeel van Dutch Fire Safety Group, is ruim 35 jaar actief op de Nederlandse markt voor levering en onderhoud van branddetectiesystemen.
Sinds 1978 worden de systemen van Ignis Systems in Nederland vertegenwoordigd.
Voorheen maakte Ignis Systems deel uit van de Argina Group, maar is per 1 januari 2008 is onze vestiging geheel verzelfstandigd.

Ignis Systems is nauw betrokken bij de laatste ontwikkelingen en productie op het gebied van
brandmeld,-, ontruiming,- co-lpg,- en toegangscontrolesystemen. Omdat Ignis Systems exclusief dealer is van Argina Brandmeldsystemen worden we betrokken bij de ontwikkeling van de componenten om deze af te stemmen op de Nederlands regelgeving. Deze nauwe betrokkenheid is een voordeel voor u als klant. De laatste jaren hebben wij ons pakket uitgebreid met het projecteren, leveren en onderhouden van ontruimingsinstallaties en zijn wij ook personenzoekinstallaties gaan leveren, de zogenoemde PZI systemen.

NCP erkend

Daarnaast is Ignis Systems NCP erkend en zijn wij in het bezit van het ISO 9001 certificaat, VCA certificaat en zijn wij een erkend branddetectiebedrijf. 


Naast levering van complete centrales biedt Ignis Systems een 24 uur storingsdienst. 

Onze servicemonteurs hebben de nodige kennis in huis en zijn in het bezit van de vereiste diploma’s. Wij kunnen het periodiek onderhoud aan uw branddetectiecentrale verrichten, zodat u voldoet aan de voorwaarden van uw gebruiksvergunning en niet voor verrassingen komt te staan.

Programma van Eisen (PvE)

Wat is een PvE? Het PvE (programma van Eisen) is een document waarin alle door de eisende partijen gesteld voorwaarden waaraan de brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie moet voldoen, worden omschreven. 


In een PvE wordt vastgelegd wat voor een brandmeldinstallatie u krijgt. Op verschillende onderdelen wordt aangegeven hoe de installatie wordt opgebouwd, door wie en conform welke
regels. Wanneer dit is vastgelegd naar tevredenheid van de betrokken partijen wordt het PvE ondertekend door de eigenaar of beheerder van het pand, door de PvE-opsteller en door de eisende partijen (in de meeste gevallen de brandweer, de gemeente of de verzekeraar).

Het Programma van Eisen (PvE) komt voort uit de Regeling Brandmeldinstallaties. Het
Nationaal Centrum voor Preventie (NCP) heeft dit conceptprogramma opgesteld.

Op het moment dat u een Brandmeldinstallatie aanlegt dan moet u een PvE kunnen overleggen als u zich aan de regelgeving houd. Als u uw brandmeldinstallatie moet laat certifiëren dan bent u verplicht een PVE te laten opstellen. Als dit niet hoeft dan is het de verantwoordelijkheid van de eisende partij om een PvE te vragen.

Ignis Systems BV kan voor u een Programma van Eisen opstellen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Dutch Fire Safety Group heeft vanzelfsprekend de nodige certificaten voor haar werk. De verschillende aangesloten partijen voldoen aan de geldende normen.

Lees meer