Levensduur BMI of OAI

De economische en technische levensduur van een brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie bedraagt volgens de regelgeving tien jaar. Door de technische veroudering van het brandmeldsysteem kan de nominale staat niet meer worden gewaarborgd.

Hierdoor kan uw systeem ongewenste storingen krijgen. Het is mogelijk dat de gemeente of brandweer u erop wijst dat de brandmeldinstallatie niet meer aan de huidige eisen voldoet. Zij adviseren u vervolgens deze te vervangen. 

Bestaande installatie reviseren

Laat u uw installatie volledig vervangen, dan zijn de kosten vrij hoog. Daarnaast veroorzaakt dit veel overlast in uw bedrijfsvoering. Om de overlast en de kosten tot een minimum te beperken, heeft DFSG zich gespecialiseerd in het reviseren van bestaande installaties. Alleen de noodzakelijke onderdelen worden vervangen. Alles wat nog goed is, wordt hergebruikt.

Heeft u een brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie die niet langer gecertificeerd wordt? Dan reviseren wij deze voor u op basis van het oude Programma van Eisen. Bij de revisie van uw brandmeldsysteem hergebruiken we de bekabeling zoveel mogelijk, waardoor u veel bekabelingskosten bespaart. Dit zorgt voor een aanzienlijk lagere aanschafprijs, bespaart tijd en minimaliseert de overlast binnen uw bedrijf tijdens de werkzaamheden. 

Huidige installatie certificeren

Na de renovatie van de brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie voldoet deze weer aan de huidige norm en regelgeving en kan deze wederom gecertificeerd worden. Wilt u meer informatie over vervanging of revisie? Neem gerust contact met één van onze adviseurs of vul onderstaand contactformulier in.

Guido Verweij - Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

Guido Verweij Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Branches waar wij actief zijn.

Wij werken voor alle functiegebouwen die beschreven zijn in bijlage 1 van het bouwbesluit 2012. Deze omvatten bijna mogelijke type gebouwen en voor iedere functie hebben wij een specialist. Kies uw onderwerp en zie wat wij voor u kunnen betekenen.