Bouwbesluit 2012. Hoe brandveilig is uw gebouw?

Wanneer voelt u zich nu eigenlijk écht veilig? Indien u een veilig gevoel heeft tijdens uw werk dan werkt dat een stuk prettiger. Of stel dat u in het ziekenhuis belandt dan wilt u daar ook verblijven zonder dat u zich zorgen maakt over de (brand)veiligheid van het ziekenhuis. 

Download de eisen van het Bouwbesluit 2012 over brandveiligheid

klik hier om te openen

Om er voor te zorgen dat een gebouw op een veilige, gezonde, milieuvriendelijke of energiezuinige manier gebouwd of herbouwd wordt is het Bouwbesluit 2012 in het leven geroepen. Een document gevuld met alle wettelijke eisen waaraan een gebouw uiteindelijk voldoen moet. Een onderdeel van het Bouwbesluit 2012 is de brandveiligheid van het gebouw.

Hulp nodig bij het uitzoeken van uw brandveiligheid?

Dutch Fire Safety Group helpt u graag op weg bij elk vraagstuk over brandveiligheid. Wilt u meer toelichting over het Bouwbesluit 2012, of bent u benieuwd of u op de goede weg zit? Laat het ons weten. 

Ik wil graag meer informatie

Dutch Fire Safety Group is expert op het gebied van branddetectie en neemt u graag bij de hand bij het realiseren van de juiste brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie.

Bouwbesluit 2012 bijlage I

De voorschriften voor het realiseren van de juiste brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie liggen vast in het Bouwbesluit 2012. Wanneer er uiteindelijk een projectering gemaakt dient te worden door een projecteringsdeskundige van Dutch Fire Safety Group worden respectievelijk de NEN 2535(voor brandmeldinstallaties) en de NEN 2575 (voor ontruimingsalarminstallaties) gebruikt. Dit is de norm die geldt bij het ontwerp, de uitvoering, de compatibiliteit en de kwaliteit van de te installeren brandmeldinstallatie.

Daarnaast is het van belang wat voor functie het gebouw heeft. Betreft dit bijvoorbeeld een kantoorfunctie of een logiesfunctie? En er zijn ook andere factoren van belang. Is het gebouw hoger dan 70 meter of is het gebruikersoppervlak bijvoorbeeld groter dan 10.000. m2? Betreft het een gebouw dat voorzien moet worden van niet-automatische bewaking of volledige bewaking? De verschillende functies en daarbijbehorende voorschriften zijn allemaal terug te vinden in Bijlage I van het Bouwbesluit 2012. Klik op onderstaande button voor Bijlage I.

Download gratis Bijlage I van het Bouwbesluit 2012

Bekijk hier het 'Project Markthal Rotterdam' waar Dutch Fire Safety Group de brandmeldinstallatie voor heeft geprojecteerd. Met als uitgangspunt, u raadt het al: de NEN 2535 en het Bouwbesluit 2012. 

Doelen van het Bouwbesluit 2012

Met het Bouwbesluit 2012 zorgt men er voor dat een aantal zaken voorkomen worden of in ieder geval tot een minimum worden beperkt. De volgende punten met betrekking tot brandveiligheid worden mede door inbreng van het Bouwbesluit 2012 beperkt:

  • De kans op het ontstaan, ontwikkelen of uitbreiden van een brand wordt beperkt.
  • Het voorkomen van slachtoffers en er voor zorgen dat mensen die zich in een brandend bouwwerk bevinden tijdig een veilige plaats kunnen bereiken.
  • Er voor zorgen dat een brand zich niet verder uitbreidt over andere gebouwen.  

Ontzorgt worden door een erkend branddetectiebedrijf?

Vanzelfsprekend wilt u geen enkel risico nemen met het oog op de brandveiligheid van uw pand. Dutch Fire Safety Group voorziet u graag van de benodigde informatie en levert volledig gecertificeerde brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. Via onderstaand formulier neemt u eenvoudig contact met ons op en behandelen wij uw (aan)vraag zo snel mogelijk.

John Kuijvenhoven - Commercieel Adviseur

Heeft u vragen over het onderwerp? Wij helpen u graag verder.

John Kuijvenhoven Commercieel Adviseur

Neem vrijblijvend contact op met ons en u ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie

mail direct

Mail ons direct

{{ errors.first("field_1") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_3") }}
{{ errors.first("field_2") }}
{{ errors.first("privacy") }}